cancerborjantillslutet.blogg.se

Min stora kärlek och mannen i mitt liv, har drabbats av det värsta - en obotlig och aggressiv hjärntumör (Glioblastom multiforma, grad 4). Denna blogg kommer att handla om mig, antagligen blir den inte så positiv, men det blir min "ventil" - i en vardag som tagit en drastisk vändning. Tillägg: Den 4/6-2019, vid klockan 16 på eftermiddagen, så somnade mitt livs kärlek in. Lugnt och stillsamt med mig och barnen närvarande. Efter 400 dagars kamp mot sjukdomen, så orkade hans kropp inte mer.

Ångest

Publicerad 2021-02-24 00:49:00 i Allmänt,

Jävla skitnatt....vrider, vänder.... sömnen är långt borta.... tankarna maler, vägrar lämna mitt huvud. 
Tog ingen insomningstablett- ångrar mig bittert. 
Måste sova...klockan ringer 5.45... har varit så trött senaste veckorna... sova...måste sova....
Varför tog jag ingen tablett? Borde ha fattat att det skulle bli såhär.... inte bara svårt att sova nu...blir ju så, när sömnen inte infinner sig fort nog - så kommer allt det mörka fram. Har gett upp nu - insomningstablettens tid har passerat - tog en ångestdämpande. Händer inte ofta, vill inte, hatar piller. 
Borde jag tagit insomningstablett också...? Nej...då kanske jag försover mig....
Väntar...väntar på att skiten ska kicka in....vill bara sova...slippa tänka...slippa mörka tankar. Vill vaggas in... få slappna av....kroppen är som en fiolsträng. Hur gör man - hur slappnar man av när huvudet vill men kroppen vägrar...?
Negativa saker kommer i skov- varför är det aldrig så med positiva saker? Eller...det kanske det gör...eller har gjort....man ser kanske inte skogen för alla träd? Nä, positiva saker har nog aldrig radat upp sig på led... eller så var det så länge sedan att jag glömt bort det. 
Jag väntar....på sömnen....på att ångesten ska lägga sig... på att positiva saker ska rada upp sig...
Jävla skitnatt.... skriver av mig lite här....i min digitala spypåse....

Over & out.....

Krama livet....jag får försöka med det vid ett annat tillfälle ❤️

Kommentarer

Postat av: Katarina

Publicerad 2021-02-27 20:48:50

Finns det något du handgripligen kan göra åt dina negativa tankar?

Postat av: Katarina

Publicerad 2021-03-01 22:31:40

Måste förtydliga mig. Är det hjärnspöken som gör att det är svårt att sova eller saker som du upplever som går att göra nåt åt??

Svar: Det är lite både och, tror jag. När livet strular och det händer saker som inte är speciellt positiva, så blir saknaden så otroligt mycket större. Det är då tankarna börjar snurra i huvudet, och just när man ligger och ska sova - så snurrar det allt fortare och insikten att jag inte har min själsfrände att dela allt med blir så påtaglig. Och insikten att han är borta för alltid....och att döden alltid är närvarande....allt sammantaget så får jag ångest och den kommer oftare och oftare just nu.
Kanske spelar Corona in, jag känner mig så otroligt ”fångad” och ”låst”....panikkänslor....
Helena Brynte

Postat av: Katarina

Publicerad 2021-03-06 08:40:41

Har inga bra råd att ge. Jag fick panikkänslor över allt som skulle göras i huset så jag skaffade mig en fin lägenhet. Allt är definitivt inte fixat för det men det känns bättre.

Svar: Jag antar att jag till slut kommer att vara tvungen att flytta, men jag hoppas det ligger långt fram i tiden. Jag älskar verkligen mitt hus, och det, tillsammans med mina barn, är verkligen min trygghet i livet.Ekonomin (och kanske orken) är väl det som till slut gör att jag måste se mig om efter något annat.
Utan hjälpen från Sofias Änglar hade jag inte kunnat bo kvar.
Uffe och jag hade gjort en hel del under de 18 år vi bott där, men med min tur så har ju saker inte funkat som de ska - och det kostar ju.....

Härligt att du har hittat en lägenhet som du trivs med.

Kram
Helena Brynte

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela