cancerborjantillslutet.blogg.se

Min stora kärlek och mannen i mitt liv, har drabbats av det värsta - en obotlig och aggressiv hjärntumör (Glioblastom multiforma, grad 4). Denna blogg kommer att handla om mig, antagligen blir den inte så positiv, men det blir min "ventil" - i en vardag som tagit en drastisk vändning. Tillägg: Den 4/6-2019, vid klockan 16 på eftermiddagen, så somnade mitt livs kärlek in. Lugnt och stillsamt med mig och barnen närvarande. Efter 400 dagars kamp mot sjukdomen, så orkade hans kropp inte mer.

Det blev en jul i år också

Publicerad 2021-12-26 00:11:00 i Allmänt,

Saker man kan göra på julafton är te.x tvätta, vika tvätt och städa ur köksskåp – företrädesvis på kvällen.....
Nä, det här med julen har jag verkligen ”tappat” - HUR skapar man julstämning....?

Jag klarar det iaf inte. Om det inte varit för Elin & Pontus, så hade nog julafton blivit som vilken annan dag som helst. 
Jag köpte granen & klappar, gjorde saffranstryffel, saffranskladdkaka. Köpt en amaryllis, lite hyacinter och trillat viltfärsbullar.

Resten, klätt granen, satt upp elljusstakar & stjärnor, ställt upp lite tomtar, fått fram adventsstakarna, bakat saffransbullar, gjort struvor - det stod Pontus & Elin för💗

Tror julen och jag ligger i någon form av separation, där jag helt enkelt börjar ”knuffa” ut den från mitt liv. What´s the point, liksom?
Älskar mina barn så otroligt mycket, och för deras skull ”ställer jag inte in” julen.

Läste vad jag skrev runt jul, förra året – där stod det såhär:

Jag vet inte om jag orkar med ett skitår till faktiskt.

2018 blev Uffe sjuk
2019 präglades av sjukdomen som sedan vann över min älskade man
2020 ……inte bara sorgen över att vara ensam, ett jävla skitvirus också

Jag vill ha ett 2021 fullt av uteblivna ledsamheter, vill fylla mitt liv med glädje, fina människor och härliga upplevelser….och jag vill få ro i mitt liv att acceptera det så som det ser ut nu…..jag vill få SOVA - en naturlig sömn, utan avbrott, hela nätterna.....jag vill lära mig att plocka bort min misstro, och mina svårigheter att känna tillit till andra….jag vill ta till mig att en besvikelse också kan vara en lärdom….jag vill få ENERGI och jag vill må bra….eller åtminstone bättre….jag vill hitta tillbaka till mitt liv igen….jag vill våga känna tillförsikt….känna tro på något bra….

Jag vill kramas, och bli kramad…..må det nya året innehålla mängder med kramar - dom kostar inget att ge, och är mysiga att få.
Uffe - var du än är, du är oändligt saknad, och vi kommer att ses igen, bara inte riktigt ännu - älskar dig

 

Så – hur blev året då?

uteblivna ledsamheter – ja och nej, det ÄR ledsamt att min mamma har alzheimer, och att det kommer en dag när hon inte längre vet vem jag är.
Det är hemskt att hon ska bo resten av sitt liv på en "institution", som ju ett demensboende är. Sedan finns det annat skit i livet, som jag har svårt att styra över.

fylla mitt liv med glädje, fina människor och härliga upplevelser – ja och nej, fina människor har jag i mitt liv, men trots att jag inte vill, så finns taggen i hjärtat kvar när jag tänker på de som gjorde valet att ”försvinna” ur mitt liv när Uffe somnade in. Upplevelser – hade gärna haft fler, med Corona vill ju inte försvinna.

ro i mitt liv att acceptera det så som det ser ut nu – nope – won´t happen, inte än ....men små, små steg åt rätt håll är det iaf.

SOVA - en naturlig sömn, utan avbrott, hela nätterna – ja, äntligen sover jag bättre, även om insomningstabletterna inte helt försvunnit....men de är begränsade till 1-2 kvällar/v.

plocka bort min misstro, och mina svårigheter att känna tillit till andra – nej, här känner jag väl kanske att det, efter en del erfarenheter, går åt fel håll, tyvärr.

ta till mig att en besvikelse också kan vara en lärdom -ett klart fortsatt förbättringsområde.....

jag vill få ENERGI och jag vill må bra – nej och "till och från" (men om ngn vet var man hittar energi får ni gärna tipsa mig).

jag vill hitta tillbaka till mitt liv igen – små, små steg åt rätt håll

känna tro på något bra – jodå – jag har mina dagar, och mkt tack vare de älskade ungarna

Jag vill kramas, och bli kramad – Corona är min värsta motståndare.....må 2022 ge oss alla bättre möjligheter till kramar!!!

 

Den här julen blev ”lättare”, mer hanterbar – men med mindre vilja och engagemang från min sida. Kändes lite som om jag inte hann med – plötsligt var det bara jul. Men jag tror inte jag stressade upp mig som jag brukar iaf – så det var ju positivt...

Tror barnen blev nöjda med julklapparna, jag vet att jag blev det iaf.

Fick det jag önskade mig – ny potatisskalare....det är sjukt underskattat med BRA potatisskalare kan jag säga, och det fattar man inte förrän man har en ny 😂 Ovanpå det så gav Elin mig och Pontus en middag på Gröna Huset, här i Tungelsta (hon jobbar extra där). Pontus har tröttnat på mina ärvda kaffekoppar, och det sammelsurium av muggar vi har i skåpet – så jag fick nya i julklapp – och dom är så galet snygga. Både Elin och jag är imponerade av hans smak – det är en egenskap som han kanske inte visat upp så tydligt innan....
Min mamma skulle ha varit med oss på julafton, men tyvärr så grasserar det maginfluensa på hennes boende😢

 

 
 
Även detta år hade vi "Nissar" på jobbet....alla fick någon de skulle nissa för. Det här satt på min dörr en dag när jag kom till jobbet. I min brelåda låg det godis, tillsammans m en massa krossat knäckebröd😅
 
Jag och bästa Kicki tog en helkväll, och gick på GES (Älskar att göra "kap" på Black Friday - 50% på biljettpriset👌). Uffe turnerade med dom 2003, de var lika bra då som nu - vilket hitkavalkad.
 
Hälge kom på besök i år igen, och knatade obekymrat omkring på skolans område.....
 
Varit uppe en helg hos fina svärmor i Hedemora. I vanlig ordning åt vi så det sprutade ut öronen....😆
 
När man inte vet var julstrumporna är så får man improvisera lite! Pontus fick såklart systempåsen, jag menar - Elin är ju inte 18 än.
 
Årets gran
 
Och självklart med mina döskallar i!
 
Uffe hade sedan MÅNGA år tillbaka en Norrlands Guld, som alltid skulle hänga i granen. Av någon konstig anledning så är lådan med den i, försvunnen (Elin säger att "Pappa tog nog med sig den" 💗).
Allra bästa Sören (Uffes chef och närmaste vän) har bistått med hjälp till en ny, att hänga i granen.
 
Leksands IF kulorna är såkart på plats (och Elin fick biljetter till matchen DIF-LIF i julklapp 👌)
 
Tipp, tapp, tipp, tapp......dock inga tomtar, utan grannkatten som traskat över Bryntes Backstage
 
Fint väder blev det på julafton iaf.
 
Feuerzangenbowle blev det såklart, och den blev bra nästan direkt. Aldrig som när Uffe gjorde den - men close enough!
 
Älskade Elin förslog en promenad på juldagen, det var underbart och ett fint samtal om minnen av Uffe. När vi kom hem så hämtade vi Pontus, och på Elins initiativ (blir så jävla stolt så jag nästan spricker!!!) gick vi över till en äldre dam som bor ett par hus bort, med lite saffransbullar & saffranssnittar. Hon förlorade sin man i Corona för ca 2 år sedan.
 
Efter att det gått sisådär med allt jag önskade mig från förra året, så är det ingen idé att sätta upp nya "önskemål".....och ytterligare en anledning är det jävla viruset....varför göra planer  - de kommer ju säkert ändå gå i stöpet pga det😡
 
KRAMA LIVET💜
 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela