cancerborjantillslutet.blogg.se

Min stora kärlek och mannen i mitt liv, har drabbats av det värsta - en obotlig och aggressiv hjärntumör (Glioblastom multiforma, grad 4). Denna blogg kommer att handla om mig, antagligen blir den inte så positiv, men det blir min "ventil" - i en vardag som tagit en drastisk vändning. Tillägg: Den 4/6-2019, vid klockan 16 på eftermiddagen, så somnade mitt livs kärlek in. Lugnt och stillsamt med mig och barnen närvarande. Efter 400 dagars kamp mot sjukdomen, så orkade hans kropp inte mer.

Med glittrig kjol & håriga ben

Publicerad 2023-01-04 22:59:00 i Allmänt,

Med glittrig kjol, håriga ben och tånaglar som behöver målas på nytt, lämnar jag 2022. Lite beskrivande för året som passerat, på något sätt. Lite party, men mest håriga ben och flagande nagellack på tårna...
Jag hoppas innerligt att 2023 ska ha betydligt fler paljettkjolar än orakade ben, i sitt sköte.

Nyårafton.....erkänner att jag efter några timmar "slipped in to something more comfortable", så paljetterna stacks.

 

En mamma som hamnat på akuten vid 2 tillfällen inom ett halvår, och troligen kommer att fortsätta så. En mamma som inte längre har en aning om vem jag är, men blir glad så hon gråter av glädje varje gång jag hälsar på. Som tror att hennes egen mamma lever (min mormor avled, 94 år gammal, för många år sedan). Som inte längre klarar av att uttrycka sig och inte heller förstår basala rutiner som att gå på toaletten, borsta tänderna, ta på sig kläder etc.


Fina lilla mamma

 

 Vi tittar på gamla foton, men hon kan inte längre relatera till personerna på bilderna (släkten, vänner, gamla klasskompisar).

Jag försöker spela upp musiken hon älskade (Elvis, Lasse Lönndahl, Vikingarna, Björn Skifs), men jag får ingen respons alls.....hon verkar inte ens höra musiken.
Nu ber personalen om att få plocka bort de fotoalbum som finns på hennes rum, då de gör henne ledsen...vet inte riktigt om det är dom hon blir ledsen av. När vi bläddrat i dom så har hon inte ens förstått att det är foton vi tittat på, utan försökt att vända och vrida på albumet, lägga det i fruktskålen, plocka ut bilderna etc.

 Det är svårt att få i mamma medicin. Först krossades tabletterna, böandades med sylt, och lades emellan 2 smörgåsrån, det ville hon inte ha. Då skrapades den tablettblandade sylten ner i saft (se bild), funkade inte heller - vem skulle vilja drick den där sörjan?
Till slut så blandades sörjan med vaniljsås....det smakade hon på, men 99% åts inte upp.

När jag var hos henne dagen innan nyår, så grät hon förtvivlat mest hela tiden, utan att vi ens tittat på några foton. Hon är bara så ledsen, och det är så otroligt svårt att hälsa på.
Nu kom beskedet att de har ett Covidfall, och de vill inte ha besökare, jag känner mig så lättad när sådana besked kommer – någon annan säger att jag inte behöver åka dit (vilket innebär att jag inte heller behöver åka därifrån och må dåligt)

En stor del av min mors värdesaker, har ”försvunnit” och hon får inte tillbaka dom hur mycket jag än ber om dom. En kamp som kommer att fortsätta, och som självklart är polisanmäld som stöld. Känns oerhört tragiskt att en stor del av smycken som hon haft så länge jag kan minnas, inte finns där de hör hemma – i kassaskåpet i hennes rum på boendet (eller hos hennes förvaltare).

 

En man, som jag litade på, helt och fullt – jag, som har enorma tillitsproblem, kände mig enormt trygg med honom.....visade sig vara någon helt annan. Och tilliten fick sig en rejäl törn....något som såklart ställer till det för eventuella framtida relationer. Hur ska man våga lita på någon, och hur ska ”någon” ens orka med att försöka få mig att lita på personen ifråga? Inte blir det bättre av att män (nej – inte ALLA män, bäst att förtydliga....) tycker att de kan bete sig som lågt stående varelser med ett enormt behov av att utnyttja, göra illa, och vara respektlös emot en – på nätet?

 

Det är väl lite såhär jag upplever mitt liv just nu....😔😳

 

Jag är fullt medveten om att det låter som att mitt liv suger, big time – MEN – det är det jag har bloggen till – de tillfällen när det blir för mkt tankar och skit – då skriver jag av mig här. Självklart finns glädjeämnen också - de försöker jag lägga ut bilder på i slutet av inlägget - för att få avsluta med något positivt i all geggamojja.

Och juletider är en av tiderna på året, när livet suger. Julen var verkligen en FAMILJEHÖGTID, på riktigt, när Uffe fanns. Varken dom eller livet blir sig någonsin likt igen, och julen är något jag skulle klara mig utan. Det var den enda dagen på hela året, som man visste att Uffe verkligen var ledig! Alla andra helgdagar kunde han vara iväg på jobb.
Känner att den lilla julstämning jag lyckats åstadkomma, efter att han somnade in, minskar för varje år.

I år lyckades jag inte ens köpa hem hyacinter innan jul, det som alltid förut varit en ”måste”sak. I år ville inte Elin ens ha en julgran, eller snarare, det spelade henne ingen roll (tidigare har både hon och Pontus velat ha gran), men här kände jag att det är den enklaste saken att fixa för att få till någon slags julkänsla, så jag köpte en – och Elin tyckte det blev fint iaf.

 

 
I julgranen fanns såklart den traditionsenliga Norrlands Guld. Den burken som Uffe en gång envisades med att dekorera granen med under många år, är försvumnen, men Sören har bidragit med en ny.💖
Lät bli att plocka bort lappen från Bauhaus.....spelar roll liksom....
 
På nyårsdagen kom sekatören och trädgårdssäcken fram, då hade jag tröttnat på alla barr.

 

4 små tomtar kom upp, de elektriska adventsljusstakarna och de med levande ljus. Ett par stjärnor....men inget mer.
Har en flyttkartong, knappt full, med julsaker, när Uffe levde fanns det 2 proppfulla – och han & Elin plockade upp i princip allt....

Det blev en väldigt lugn jul, med Pontus & Elin på plats, en begränsad mängd julmat, Kalle & Tomten är far till alla barnen, klappar som alla var glada för & glögg.
Nyåret gick också i lugnets tecken. Den traditionsenliga, på Lidl inköpta, hummern var torr – men en del vitlökssmör bättrade väl på det lite. Elin stack på fest direkt efter maten och sonen och jag blev kvar själva resten av kvällen.

 


Årets älgfärsbullar, blev renfärsdito, men de smakade bra ändå.
 Saffranskladdkaka, saffranssinttar med flimgsalt, saffransdrömmar, saffransbollar, pepparkaka, saffranscider, pepparkakscider....juliga smaker.
 
 
Feurzangenbowle har gjorts i 3 omgångar i år, dels när jag hade vänner här, dels för egen del och dels för att ge bort.

 


Tacksam för alla djurs skull, att antalet fyrverkerier verkar minska för varje år.
Inga nyårslöften avläggs, ingen idé att lova om man inte vet att man kan hålla löftena.
Bättre att ta det som det kommer.

 

Här kommer en liten bildkavalkad, ett avslut på 2022. 
2023 – framåt-uppåt, glaset är halvfullt....eller andra floskler....nä, det blir som det blir och dagsformen får avgöra om det blir bakåt-nedåt, ett halvtomt glas – eller motsatsen.

 


Chokladmässan har vi varit på

 

 

Fick en fin bild från Pier & Johan, från deras magiska bröllop💗
 

 

 

 

 

Årets sista ros räddades efter att frosten kommit.
 
Varit och tänt ett ljus i minneslunden där pappa är spridd. Sådan går inte att göra utan att fälla mängder med tårar, så är det bara😪
 
Premiärdagen för Avatar 2 - Elin och jag var på plats, och den var GRYM. Stackars Pontus som också sett fram emot den, låg däckad i influensan😔

 

 

 

 
Snöfall delux, kom såklart när min högerarm i princip var obrukbar. Lyckades skotta en del av uppfarten, sedan kom snälla grannar till undsättning. Min fysioterapeut var milt sagt, missnöjd med mitt tilltag.....

 

 


Fina, fina Linda fyllde 50 år, och jag & barnen tog en weekend i GBG för att vara ed och fira henne. Vi grät båda två när vi sågs (hon hade ingen aning om att vi skulle komma, och inte heller ngn aning om att Abbe ordnat en överraskningsfest åt henne 😄
Festbilder😀
Stackars Pontus blev sjuk efter festen, så resan hem dagen efter var ju ingen höjdare.
 
Årets julklapp (?) hittades på Buttericks i GBG 😅
 
Självklart fick personalen på jobbet både julklappar & hembakad saffranskladdkaka
 
 
När Kicki fyllde år fick hon biljett till julkonsert med The High Society, så den var vi och såg. Toppenbra, och en grym version av Little Drummer Boy!
 
Julkranen på plats i år också
 
Julbord med jobbet....där vi knåpade ihop egna låttexter....en del kanske inte var mellomaterial direkt....
 
Elin och jag har varit på Stadsteatern. Den här föreställningen rekommenderades det att man skulle ta med sin tonåring....såhär i efterhand fattar nog inte varken dottern eller jag varför...
 
Ostbricka delux, efter att ha varit på matmässan.....och marmelader från vår gårdsbutik-turné i somras
 
Julbordskryssning, Kocklandslagets julbord - det var riktigt, riktigt gott och vackert. Att Elin och jag sedan hade det grymt kul med ett gäng killar i 22-års åldern (vad gör man inte för att hjälpa dotterns dejtingliv på traven när man kapitalt misslyckas själv!
Vi drack drinkar, vi dansade massor, vi pratade och skrattade, och mamma Helena klev till och med emellan en kille och en man som var på väg att börja slåss👌
Jag kan även har hämtat vakterna när ett annat bråk blossade upp.
Vi stängde nattklubben 03.00, heja oss. Stackars Pontus låg hemma i influensan här också, han skulle ha åkt med.

 

 


Avslutade 2022 på gymmet
 

310 kalorier täckte inte intaget av desamma under kvällen på nyåret.


Första dagen på 2023....åter på gymmet....långt kvar till utgångsläget som var innan arm/axelbrottet. Otroligt frustrerande!!!!!


Eldar på här hemma för att försöka hålla elkostnaderna i schack.....men.....
 
Inte en lampa står tänd i onödan, ljus brinner, det eldas, bilen laddar när det är som billigast, disk/tvätt maskin programmeras för att gå när elen är som billigast, värmen sänks, mat lagas relativt sent.....
Man blir sjukt less när det då dimper ner sånt här skit i brevlådan😡
 
Talande för senaste elräkningen.....kokt pasta och vinslatten som fanns kvar i flaskan, alla ljus tända....
Oh, that glamour.....
 
Bara för att jag tycker att den är så bra!
 
Och det är den här också!
 
 
GOD FORTSÄTTNING &

KRAMA LIVET💜
 

 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela