cancerborjantillslutet.blogg.se

Min stora kärlek och mannen i mitt liv, har drabbats av det värsta - en obotlig och aggressiv hjärntumör (Glioblastom multiforma, grad 4). Denna blogg kommer att handla om mig, antagligen blir den inte så positiv, men det blir min "ventil" - i en vardag som tagit en drastisk vändning. Tillägg: Den 4/6-2019, vid klockan 16 på eftermiddagen, så somnade mitt livs kärlek in. Lugnt och stillsamt med mig och barnen närvarande. Efter 400 dagars kamp mot sjukdomen, så orkade hans kropp inte mer.

Med hopp om något bättre

Publicerad 2020-12-31 23:26:25 i Allmänt,

 
En av de få dagarna med minusgrader, hittills, denna vinter. En frisk promenad med min fina dotter💗

Hade hört att första årets högtidsdagar är värst – det stämmer inte, inte för min del iaf.
Det här året var värre!!!
Kanske beror det på Corona, eller inte….vad vet jag….vet bara att det var jobbigare.
Gissar att förra årets jul/nyårshelg gick på ”auto-pilot”, allt skulle bara bli så ”bra” (eller mindre dåligt) som möjligt, för dotterns skull ffa.
I år blev allt mer påtagligt.
Sömntabletterna är tillbaka som en rutin varje kväll, för att slippa ligga vaken med ångest – tack och lov funkar dom.
Saknar honom så ofantligt mycket.

Julaftonen blev en lugn och fin dag/kväll. Sonen hade fått erbjudande om att jobba den dagen, men var omtänksam nog att tacka nej till den extrainkomsten (han jobbar ändå 25/12-1/1). Lite lagom med mat, Kalle & julklappar, tror Pontus & Elin blev nöjda med sina, mina klappar var jättefina, men det bästa var ändå att vi var tillsammans.

 


Fick tag på en fin Kungsgran. Barnen vill ha en RIKTIG gran, och då blir det så.
Elin sa vid ett tillfälle att hon saknade att göra pepparkakshus (det var Uffes & barnens grej), varvid Pontus genast erbjöd sig att dom två skulle göra det tillsammans. Elin fick i uppdrag att komma med en idé på hus. Hon sa till mig att hon ville göra  något som betytt mycket för Uffe, och då blev det Sundbornsgården💗
 
Feuerzangenbowle, en tradition i det Bryntska hemmet (svärmor är ju från tyskland). Man värmer på ett enkelt rödvin, kryddar med koncentrerad apelsinjuice, kryddnejlika och kanelstång (den har Uffe och jag valt att lägga till själva). Sedan lägger man en sockertopp på den speciella "tången", dränker in den rejält i 54% rom och tänder på.
 

Nu är det Nyårsafton, och bara en halvtimme tills det blir ett nytt år.

Barnen och jag har haft mamma på middag, hummer, oxfilé & dessert. Lilla mamma är virrig, alzheimer är sannerligen en skitsjukdom av stora mått. Pontus har kört hem henne (hon lägger sig tidigt) och sedan har han åkt till jobbet. Elin har en kompis här och de har gett sig ut på ”byn”. Tystnaden är fundemantal och bryts bara av spridda smällar från de som inte kan vänta till 12-slaget.

 


Alldeles nygratinerade humrar
 

Mamma och jag drack prosecco till, gott var det. Vore det inte för att hummer är så dyrt, så skulle jag äta det betydligt oftare....
 

Huvudrätten blev stekt oxfilé med potatisgratäng och vitlökssmör, och ett gott, italienskt rödvin.

Desserten blev vaniljglass, varvad med havregrynscrunch, grädde & drottningsylt

Gjorde en ny sats Feuerzangenbowle så att mamsen skulle så smaka också.
 
 

 

Jag vet inte om jag orkar med ett skitår till faktiskt.
2018 blev Uffe sjuk
2019 präglades av sjukdomen som sedan vann över min älskade man
2020 ……inte bara sorgen över att vara ensam, ett jävla skitvirus också

Jag vill ha ett 2021 fullt av uteblivna ledsamheter, vill fylla mitt liv med glädje, fina människor och härliga upplevelser….och jag vill få ro i mitt liv att acceptera det så som det ser ut nu…..jag vill få SOVA - en naturlig sömn, utan avbrott, hela nätterna.....jag vill lära mig att plocka bort min misstro, och mina svårigheter att känna tillit till andra….jag vill ta till mig att en besvikelse också kan vara en lärdom….jag vill få ENERGI och jag vill må bra….eller åtminstone bättre….jag vill hitta tillbaka till mitt liv igen….jag vill våga känna tillförsikt….känna tro på något bra….

Jag vill kramas, och bli kramad…..må det nya året innehålla mängder med kramar - dom kostar inget att ge, och är mysigt att få.

Uffe - var du än är, du är oändligt saknad, och vi kommer att ses igen, bara inte riktigt ännu - älskar dig💗

 

KRAMA LIVET 💜

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela