cancerborjantillslutet.blogg.se

Min stora kärlek och mannen i mitt liv, har drabbats av det värsta - en obotlig och aggressiv hjärntumör (Glioblastom multiforma, grad 4). Denna blogg kommer att handla om mig, antagligen blir den inte så positiv, men det blir min "ventil" - i en vardag som tagit en drastisk vändning. Tillägg: Den 4/6-2019, vid klockan 16 på eftermiddagen, så somnade mitt livs kärlek in. Lugnt och stillsamt med mig och barnen närvarande. Efter 400 dagars kamp mot sjukdomen, så orkade hans kropp inte mer.

Det blev en fin dag

Publicerad 2019-07-19 00:51:13 i Allmänt,

Sov sisådär (hade inte tagit ngn sömntablett- men ikväll ska jag göra det!) och gick upp vid 9-tiden. 
Jag, Pontus & Eva satt ute på altanen i solen och åt frukost, sedan åkte E till jobbet. 
(null)

(null)
Man kan definitivt ha sämre utsikt när man äter frukost❤️

P och jag planerade dagen och sedan packade vi ihop och promenerade till bilen (bilförbud på Bungenäs). Körde söderut och stannade till vid Katthammarsvik och tänkte äta lunch men det var sjukt mkt folk så vi fortsatte mot Sysne, som E tipsat om. Stannade först till vid Herrvik där det var skyltar "Motormuseum" (P är galet intresserad av motorer/teknik) men det var stängt tyvärr. 
Fortsatte mot Sysne, E hade tipsat om att ta en finare väg längst vattnet - vilket vi trodde vi gjorde...vi valde dock fel väg. Det var nära vattnet men den var mer gjord för terränggående jeepar typ, mer bred skogsstig än väg, till och från 😂😂
(null)

(null)
Vackert i ca 10km/tim - fortare gick inte att köra. 5km lång var "vägen" 😊

Väl framme i Sysne så var det klart värt vedermödan med felkörningen 👍Vilket otroligt mysigt ställe. Både färsk fisk/skaldjur men ffa rökt. Vi plockade ihop en tallrik m rökta räkor, rökta laxfenor, rökt torskrom (måste testa) och rökt laxfjäril m svartpeppar och vitlök samt aioli.  Vi satte oss precis nere vid vattnet och avnjöt lunchen i solen. 
(null)
Torskrommen var lite besk, allt annat smakade ljuvligt👍
(null)
P tyckte det smakade "Majbrasa i munnen" efter vi hade ätit klart 😂
(null)
Den här fina Pontiacen stod i närheten👍
(null)
Lunch with a view 😊
Sedan åkte vi till första gårdsbutiken, Gotlanders Ekogård i Lau, men det blev en besvikelse. En massa hemstickade sockor & tröjor, en kyl m 2 squash i och en frys m lite lammkött....
Fortsatte till Kauparve och besökte gårdsbutiken Salvia, som E driver ihop m en annan kvinna. Häftig & mysig "lokal" i ett gammalt kostall m bevarade detaljer. Finns allt från kläder, vacker keramik, bestick, tvålar mm. Köpte en väldoftande tvål (är en sucker för dofter!) men har definitivt siktet inställt på de häftiga besticken!

Sedan vidare mot Stafva gårdsbutik i Barlingbo. Där finns Barlingbo bryggeri (man kunde stå på övervåningen och kika ner på bryggeriet) samt bl.a Guteglass. Där inhandlades Hejde knäckebröd & kardemummaskorpor, lagrad saffransost, rabarbercider samt saffrans- och honungsglass. Måste säga att jag var djupt imponerad av toaletten.....
(null)

(null)

(null)
Toabilder 😂
Sedan åkte vi mot Visby, med ett kort stopp på Biltema (!) där sonen inhandlade en billaddare till sin tfn. 
Vid 18.30 mötte vi upp m Danne, kollega till Uffe, och vi avnjöt en alldeles fantastisk måltid på Frimis. Helgrillat lamm m div tillbehör. P, som "inte gillar lamm" blev omvänd helt 👍😊. Sol och fantastisk personal & ägare gjorde inte saken sämre.  (null)
2 lamm "på G"
Mätta och belåtna efter över 3 timmar prat, mat & skratt (och P fick även en liten egentillverkad valnöts-nubbe, samt specialbryggd öl (som var god enl honom)) så gav vi oss av hemåt i sommarnatten. 
(null)

(null)

(null)Det är så otroligt vackert❤️
Vid 23 kom vi tillbaka till Bungenäs och möttes av en osannolikt stor och orange/röd måne. Blir ju inte alls lika fin på foto som i verkligheten. Den speglade sig så fint i havet. 
Önskar SÅ att jag kunde få ringa Uffe och berätta om allt det fantastiska vi gjort- och varit med om, idag❤️❤️

KRAMA LIVET❤️

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela